Boligadvokat København

Hvordan vælger man en god boligadvokat i København?

De juridiske aspekter ved et boligkøb, er ofte lige så interessante som opvasken. Man har ikke rigtig lyst. Det er kedeligt. Det er af og til tungt. Og ikke mindst – det er kedeligt. 

Men, og her er det rigtig kedelige. Hvis man ikke får det gjort, vil man hurtigt opdage at det begynder at dominere hele boligen. På den grimme måde. Det kan ødelægge hele oplevelsen ved boligen. På den rigtig kedelige måde.

 

Boligadvokat regler

Nogle spørgsmål?

Vi vender tilbage på din henvendelse hurtigst muligt – typisk indenfor 48 timer.


    Brug boligadvokat for at undgå det juridiske isbjerg

    Derfor er det en rigtig god idé at alliere sig med en af de boligadvokater, der har årevis af erfaring med at hjælpe boligejere i København. 

    De sørger for at den juridiske del af at være boligejer bliver en nem og behagelig oplevelse. En god boligadvokat er som en usynlig beskytter.

    Du vil knap nok opdage at der er noget juridisk at tage sig af. Og du har gjort dit for at undgå, så vidt som det er muligt, at der ikke er noget juridisk isbjerg der kommer til at ramme din bolig eller boligkøb. 

    Hvilke juridiske aspekter er det så disse boligadvokater tager sig af?

    Juridisk isbjerg

    Rådgivning fra boligadvokater

    Boligadvokat rådgivning

    I første omgang er det vigtigt for dig at du får ordentlig rådgivning. Hver situation er anderledes, så det første der kommer til at ske, er at boligadvokaten vil sætte sig ordentligt ind i de ting du skal have ordnet.

    Når det er sket, vil boligadvokaten sørge for at du faktisk forstår hvad der kommer til at ske. Juridisk sprog kan være ret kludret. 

    Og der er en god boligadvokat i stand til at sørge for at man forstår de vigtige aspekter der kommer til at berøre en, selvom man ikke nødvendigvis arbejder med boligjura til daglig.

    Dialog mellem bank, mægler og boligadvokat

    Det er ikke altid nemt at få banken til at gøre præcis som man gerne vil have de skal gøre. Det er det også for en bolig advokat. Men i forhold til nogle af de samtaler som man skal have med en bank, kan det være yderst fornuftigt at have en advokat til at være med ind over. 

    Siden bolig advokater gør det så ofte, kan de ofte være med ind over og sørge for at kunden får de bedst mulige forhold.

    Det samme gælder i forhold til dialogen med mægler. Hvis man skal til at købe hus, skal man jo huske på at mægleren selvfølgelig gerne vil sælge huset. 

    Men mægler vil også gerne have den bedst mulige handel igennem for den sælger der har hyret mægleren. Der kan det være en fornuftig idé at have en boligadvokat på sin side, der kender spillets regler og ved hvordan man får de bedste forhold for køber.

    På samme vis gælder det også at have en bolig advokat hvis man skal til at sælge sit hus.  

    Finansiel rådgiver

    Udarbejdelse og tinglysning af skøde

    Det er som regel i forbindelse med udarbejdelse af skøde og tinglysning af denne, at man får brug for en boligadvokat. 

    Tinglysning af skøde er noget som boligadvokater har fuldstændig styr på og ved hvad de skal holde øje med.

    Der er ikke nogen grund til at skulle sætte sig ind i diverse standardprocedurer som denne, som en boligadvokat kan gøre i søvne fordi de har gjort det tusindvis af gange. 

     

    Skøde og tinglysning

    Gennemgang af personlige forhold af boligadvokat

    Familie jura

    Financiering er noget hvor det kan være fornuftigt at have en boligadvokat til at være med ind over.

    Der kan være forhold som man kan komme til at overse og kan ende med dårligere forhold for tilbagebetaling af lån, end hvad nødvendigt er.

    Derudover er det et andet aspekt ved ens personlige forhold som man burde få styr på, uden at det skal fylde for meget.

    Selvom alt er godt og ved fryd og gammen, så gør det ikke noget at man har fået papir hvad der skulle ske i tilfælde af at alt ikke er helt som det engang var.

    Der kan man så få en bolig advokat til at hjælpe med at udarbejde testamente, ægtepagt og de andre aftaler man laver internt i familien, så det hele er på skrift og udenfor diskussion. 

    Godkendelse af byggeri

    Når man gerne vil bygge noget til sit hus, så skal man have en tilladelse fra myndighederne før man gør det.

    Hvis man ikke får en tilladelse forinden, kan man i værste tilfælde risikere at myndighederne beder en om at rive den nye tilbygning ned.

    Og det kan gå hen og blive en rigtig dyr fornøjelse. Derfor er det vigtigt at man sørger for at det er på plads forinden.

    Et af de reglementer man skal have styr på for at få en tilladelse fra myndighederne til at bygge er noget der hedder BR18. Det er simpelthen et byggereglement der blev godkendt i 2018.

    Hvis man ikke ved hvad det er eller ikke helt har styr på alle byggereglementerne, kan det være en rigtig god idé at tage fat i en boligadvokat. 

    Læs mere om byggeri her.

    Tinglysning godkendelse